onsdag 22. mai 2013

En liten oppdatering

Det har gått en stund siden mitt siste blogginnlegg, så jeg tenkte jeg kunne skrive litt om hva jeg har gjort relatert til slektsforskningen.

Jeg har fått jobbet litt med boka om familien Andersen - min morfars familie - og har også fått kontakt med en del av slekta via MyHeritage som jeg har vært på "jakt" etter siden september, nemlig etterkommere av min tipp-oldefars lillesøster, Valborg Emilie Andersen (gift Hansteen.)

En stund nå har jeg slitt ekstra med Johan Arnt Andersen, som var tipp-oldefars lillebror. Han hadde ingen etterslekt og døde i 1975, men enken døde i 1986. Jeg har prøvd å finne ut mer om hustruen hans, som het Julianne (kalt Anne) Andersen (15/2-1896-7/1-1986) men fortsatt vet jeg svært lite. På dødsannonsen sto det "Oslo/Gravdal" og to navn sto oppført som på vegne av venner og familie. En er en dame som kanskje bor på Mosjøen, den andre var Johan Arnts niese (datter til hans søster Valborg Emilie) som dessverre gikk bort for noen måneder siden. Forhåpentligvis kan Valborgs barnebarn kanskje fortelle meg litt mer om Julianne. Jakten på hennes pikenavn og aner har vært vanskelig siden jeg ikke har klart å finne noen kandidater i folketellingene som jeg kan være sikre på.

I påsken tok jeg turen til Tvedestrand hvor mormor og hennes aner er fra. Oldefars hus er fortsatt i vår eie, og min mormor or morfar brukte det som sommersted. Det lå en god del bilder der nede som jeg pakket sammen og tok med tilbake til Oslo. Jeg ventet en stund, men har nå fått skannet de etter å endelig å ha fått de ut av rammene.

Holm skole, Nittedal, ca 1915:
Oldemor Dagny Dahlboe, første rad, tredje fra venstre
Mine oldeforeldre med morfar:
Dagny Dahlboe-Andersen, Cato Dahlboe Andersen og Osvald Marinius Andersen
Dagny Dahlboe Andersen og Osvald Marinius Andersen
Bilde fra ukjent båt, ukjent dato, i sitt yrke som sjømann i Tvedestrand:
Oldefar Erik Amandus Johnsen, midtre rad, nummer fire fra venstre.
Gruppebilde fra Christiania Dropsfabrikk, 1920-tallet
Oldefar Erik Amandus Johnsen bakerste rad til høyre.
Jeg fant også et bilde av skipet John Blumer som oldefar var mønstret på i 1915. Jeg sendte det til administrator på http://www.sjohistorie.no/ som har god oversikt over sjøfolk og skip fra diverse fylker og byer. De hadde visst ikke bilde av John Blumer, så kanskje de får nytte av det. I bildet fra den ukjente båten ser man kanskje Helmer Bertinius Christoffersen på første rad til venstre. Han tjenestegjorde på John Blumer og også Nesttun samtidig som oldefar, og jeg syntes personen på gruppebildet har like trekk, så det er i alle fall en mulighet.

Det var vel det for nå. Jeg håper å oppdatere nettstedet mitt med arbeidet jeg har gjort på fars side av familien snart, noe som jeg har utsatt en god stund nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar