fredag 10. januar 2014

Jeg eksperimenterer med å lage anetavle

Norsk Slektshistorisk Forening har noen veldig flotte anetavler som kan kjøpes i deres nettbutikk. Jeg vurderer den eldre prydtavlen da den passer meg egentlig best med hensyn til hvor langt jeg har kommet i slektsforskningen. Det er i alle fall noe jeg har lyst til å investere i en gang i fremtiden. Allikevel ønsket jeg meg noe som også kunne inkludere bilder.

Slektsprogrammer, sånn som MyHeritage, har jo muligheten for å opprette en bildefil eller PDF-fil av slektstreet med ønsket antall generasjoner, utvalgt informasjon og bilder. Men selv om man kan velge bakgrunn, font, farger og lignende er de egentlig ikke så veldig vakre å se på og i alle fall ikke noe jeg kunne ønske å ha på veggen.

Derfor gikk jeg til verks for å designe min egen anetavle som jeg eventuelt kan få trykket opp hos AllKopi eller et lignende firma som en midlertidig løsning. Her er resultatet av noen timers arbeid, dog i nedskalert størrelse og med redusert bildekvalitet:


Nålevende personer er utelatt. Jeg må gå over bildene igjen slik at tavlen blir noe mer symmetrisk med hensyn til hvor mye av personene som syntes i hver ramme. Dessverre mangler noen bilder for å gjøre tavlen komplett, så jeg har valgt å sette inn silhuetter av disse personene. Jeg mangler også dødsår på den ene tipp-oldemoren min, så dette vil jeg prøve å finne ut av før jeg eventuelt velger å få den printet ut.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar